Споделен хостинг, Цени и Отстъпки.

Изображение на кръгли обект показват схема на споделен хостинг

Що е то споделен хостинг?

Като за начало ще разясня какво е хостинг. Това е услуга, която Ви дава възможност да наемете сървър, на който да „качите“ Вашият сайт, онлайн магазин или блог. от където той да се зарежда. Метафорично, ако сайта е автомобил, то хостинга би бил неговият двигател. За да имате бърза кола Ви трябва добър и мощен двигател. Това се отнася и до хостинг услугата.

Изображение на кръгли обект показват схема на споделен хостинг

Един от вариантите за хостинг на сайт е така нареченият споделен хостинг. Самото име подсказва, че няма да сте сами на този сървър и ще го споделяте с повече сайтове. Този начин на споделяне на място и ресурси, дава възможност на хостинг компаниите да „приютяват“ повече сайтове. Разбира се всеки сайт „качен“ на споделен сървър има ограничения на ресурсите, като дисково пространство, оперативна памет RAM, CPU, трафик, както и *Inodes. По този начин хостинг доставчика, гарантира, че няма да си пречите със съседите ви по сървър.

Споделен хостинг предимства

Най-конкурентното предимство на споделеният хостинг е цената. Поради факта, че хостинг компанията споделя един сървър с повече сайтове, й дава възможност да предложи доста добра цена.

В споделените хостинг планове винаги получавате CPanel, който Ви позволява много лесно и бързо да управлявате всички опции и възможности на хостинг услугата.

24/7 съпорт при почти всички компании предлагащи споделен хостинг.

Цени на споделен хостинг в Jump:

Използвайте промо код WHY25 за 25% еднократна отстъпка при покупка на хостинг и cloud услуги. Промо кода е валиден за нови клиенти на Jump.

Хостинг oneПлан СтартПлан Стандарт
~15 000 посещения на месец~30 000 посещения на месец~70 000 посещения на месец
5 GB светкавично бърз SSD диск20 GB светкавично бърз SSD диск60 GB светкавично бърз SSD диск
Цена за 1 година – 34.80лв.Цена за 1 година – 78лв.Цена за 1 година – 136.80лв.
2 .90лева / месец6.50лева / месец11.40лева / месец
За сравнение цените в Суперхостинг започват от 6.75лв. на месец, а в ICN от 6.60лв. на месец.

За кой е подходящ споделеният хостинг?

Споделена хостинг услуга е подходяща за малки сайтове, тип блог, one page сайтове или сайтове с по-малък трафик. Ако сега стартирате спокойно можете да започнете със споделен хостинг. Когато започнете да се развивате и Ви трябват повече ресурси, винаги можете да преминете към по-висок план, който да Ви гарантира, че Вашият сайт ще е на линия 24/7.

*Inodes, най-просто казано са брой файлове на сървъра, което е проблем при повечето сайтове. Ето защо избрах хостинг в Jump, за моите сайтове.

Вижте как лесно и бързо да закупите хостинг и домейн във това видеото: