Какво трябва да предлага един добър хостинг доставчик?

Добър хостинг

Какво трябва да предлага един добър хостинг доставчик?

Добър хостинг

 Атрактивни цени и промоции на хостинг услугите си.

В днешно време при наличието на много хостинг компании, предлагането и търсенето е голяма, затова и хостинг доставчиците се конкурират да дават все по-добри цени и отсъпки на своите нови клиенти. Ако сте на етап избор на нов хостигн можете да намерите голямо разнообразие от предложения.

Домейни.

Винаги е плюс, ако хостинга и домейна са закупени в една компания. Някой дори дават допълнителни отстъпки, ако закупите и двете. Има и промоции на домейни, които се продават без печалба за доставчика, ако закупите при тях. При покупка на домейн е Важно той да бъде кратък, и есен за запомняне, от доста време трендовете в дигиталният маркетинг налагат популялизирането на усточив бранд. Както е широко разпространено, първо рабтиш за името си, после то работи за теб.

SSL сертификат.

SSL сертификата криптира връзката между броузера на вашите потребители и сървъра с цел сигурност на данните, които се прехвърлят. В днешно време той е вече задължителен, защото повечето броузъри спират достъпа на потребителите до сайтове без SSL сертификат, ако те изришни не се съгласят.

cPanel.

Този софтуер Ви позволява изключително лесно да управлявате почти всички процеси във вашият хостинг акаунт. Затова е изключително Важно, ако нямате технически познания за управление на съвръри, хостинг компанията, на която се доверите да има такъв софтуер.

Имейл акаунти.

Разбира се, че е по-добре важна комуникация да минава през имейл, и всичко да го има черно на бяло. Щом ще развивате сериозен бизнес, не е сериозно да използвате абв поща. Защова един хостинг доставчин трябва да Ви предлага и управление на пощенски сървър и акаунти, за нуждите на Вашият сайт, онлайн магазин или блог.

Споделен хостинг.

Това е най-изгодната услуга предлагана на пазара за хостинг услуги. Накратко вие получавате споделено място на сървър с други клиенти на компанията. Така на един сървър може да има от 300 до над 1000 акаунта (броя зависи и от възможностите на сървъра), което позволява на хостинг компаниите, да предлагат цени започващи от2.90лв. Такив например имат хостинг в Jump.

Cloud VPS хостинг.

Cloud VPS (виртуален частен сървър) е сървър, който разделен на част. При него можете да наемете, колкото ресурси са Ви нужни, като CPU (процесорно време), RAM (оперативна памет), SSD (дисково пространство. При тази услуга, само и единствено вие използвате тези ресурси, и не се притеснявате от кофти съседи на същото IP.

IP адреси.

Никога не знаете, колко и кога ще Ви потрябват, затова хостинг Ви е задължително да преглага закупуването на допълнителни IP адреси. Компаниите които държат клиентите им да получават качествени услуги, дори проверяват IP адресите, преди да ги пуснат в продажда, да не би случайно да са използвани за забранени практики от търсачките.

Managed Cloud VPS хостинг.

Услугата Ви позволява да наемете нужните ви ресурси, на предварително настроен сървър с 24/7 съпорт. С Managed Cloud VPS получавате cPanel за лесно управление на всички процеси в хостинг акаунта, и ресурси заделени само и единствено за Вас.

Наети сървъри.

Не се знае, колко можете да се развиете, и колко големи можете да станете. Пожелаваме на всички разбира се да растат с невиждани темпове, и при тези случаи може да ви се наложи да използвате от хостинг доставчика Ви нает сървър. Така можете да наемете Ваш хардуер. При тези услуги имате две опции Нает сървър и Менажиран Нает Сървър. При вторият варинг хостинг компанията се грижи за него, ако има нужда от физическа намеса и системна администрация.

24/7 поддръжка.

100% не бихме определили един добър хостинг, като такъв, ако няма 24/7 поддръжка. Винаги може нещо да се случи с Вашият хостинг акаунт или сайт, и е добре да знаече, че можете 7 дни в седмицата и 24 часа в денонощието да разчитате, че ще има кой да Ви съдейства.

Безплатно прехвърляне на сайтове.

Добрият хостинг партньор ще Ви предложи и безплатно прехвърляне на Вашият сайт, или сайтове ако се местите от друга хостинг компания. Това винаги е плюс, ако нямате техническите умение да прехвърлите базите дании и файлове на новият сървър.

Бързи и надеждни сървъри.

Като определяме дали един хостинг е добър, е логично да се поинтересуваме, дали използва последно поколение сървъри. Скоростта на сайта в голяма степен зависи и от възможностите на сървъра.

Модул за кеширане на сървърно ниво.

Тенденциите и най-вече потребителите ни карат да изграждаме все по-лесни за употреба сайтове, което е свързано със допълнителни функционалности и все повече ресурси, които да се зареждат от браузъра. Кеширането на тези файлове значително подобрява скоростта и представянето на Вашият сайт.

Backup на базите данни.

Задължително изиксване е хостинга да предлага Backup на базите данни. Винаги може да счупи нещо след ъпдейт, или промяна в сайта. Ако имате backup, това няма грам да Ви притеснява, защото за минути ще можете да върнете стара работеща версия на сайта.

Да няма ограничения за inodes

Да не поставя ограничения за брой inodes на ниво акаунт. Въпреки това, следва да се има предвид, че такова ограничение съществува в самата файлова система за целия сървър. Много малко компании нямат такива ограничения. Ето „Защо избрах хостинг в Jump?“