WHY » Хостинг » Най-добрите хостинг услуги в България 2024.

Най-добрите хостинг услуги в България 2024.

Най-добрите хостинг услуги в България 2024.

КомпанияЦени отДисково
Пространство
ТрафикПромо код
Лого jump bg най-добрия хостинг 4.90лв./месец5GB SSDНеограниченWHY25
Лого jicdsoft най-добрия хостинг4.30лв./месец10GB SSD500GB/месец75% отстъпка
Лого на Delta.bg12.96лв./месец (VPS)25 GB SSD2TBWHY10
Лого vpsbg най-добрия хостинг42лв./месец20GB SSDНеограничен7682d5
Лого bluehost най-добрия хостинг2.95$/месец50GB SSD Неограничен70%
Лого superhosting7.75лв./месец15GB SSDНеограниченWHY10S
Лого siteground 2.99 евро/месец10GB SSD Неограничен80%
Съдържание:

Хостинг услуги от Jump.bg

Jump е български хостинг доставчик, себе си определят като „Ние сме екип от млади и всеотдайни специалисти, изпълнени с желание да ти предоставим най-подходящата среда, където да осъществиш своите проекти. Непрекъснато търсим нови възможности, за да продължаваме да удовлетворяваме изискванията на твоя бизнес. Фокусът ни е насочен към търсене, откриване и реализиране на нови информационни решения!“

И нека да проверим колко добре се представят сървърите им. По-долу можете да видите тест на сайта им, както виждате сървърите им наистина се справят добре.

 • TTFB – времето за отговор на сървъра е 0.614 сек., което е един от важните фактори за Вашите онлайн проекти.

Нашите впечатления от техните услуги са, че съпорта (обслужване) е доста добър и са готови да отговорят, дори и на най-лаишките въпроси. Сървърите им са доста бързи, и благодарение на изключителните професионалисти в екипа им са добре настроени. Интерфейса на акаунта e опростен и лесен за използване, а управлението на сървърите при споделените хостинг акаунти е с добре познатия и лесен cPanel

В заключение, ако изберете Jump ще имате възможност да изградите доста бърз сайт върху сървърите им.

Speed Test jumpbg best hosting 2024

Ако изберете споделен хостинг от Jump получавате още:

 • Оптимизиран Litespeed уеб сървър
 • Неограничен брой файлове и папки (inodes) *
 • cPanel
 • Неограничен трафик
 • Безплатен SSL от Let’s Encrypt
 • Бекъп мениджър
 • PHP – 8.x & 7.x & 5.x
 • Безплатен професионален трансфер от друг хостинг, и компенсация за оставащия период при предходният доставчик на хостинг услуги
 • Безплатен CDN от CloudFlare
 • Автоматичен инсталатор
 • FFMPEG поддръжка
 • 24/7 техническа поддръжка
 • Сървъри в България, Франция, Англия и Германия.

*Jump.BG не поставя ограничения за брой inodes на ниво акаунт. Въпреки това, следва да се има предвид, че такова ограничение съществува в самата файлова система за целия сървър. Нашата политика е да разполагаме относително малко на брой акаунти върху един споделен сървър, тъй като това дава по-добра надеждност и производителност за вашите уеб сайтове. Благодарение на тази наша политика средно акаунтите в Jump.bg използват не повече от 30-40% от всички inodes на нашите сървъри и нямаме ситуация, в която ограничението от файловата система да бъде достигнато.

Прочетете повече за услугите в Jump.

Уеб хостинг услуга от ICDSoft

ICDSoft е българска хостинг компания създадена през далечната 1993г. тя има огромен опит на Азиатския и Американския пазар. Предлага на своите клиенти хостинг и домейни.

Разбира се по-долу виждате и тест за скорост на сайта им.

 • TTFB – скоростта за отговор на сървъра с 0.778 секунди

Ако сте по-наблюдателни, може би ще забележите, че теста е правен от Virginia USA, това е така, защото сървъра на който е сайта им е локализиран в САЩ.

Нашите впечатление от хостинг услугите на ICDSoft са доста добри. Отдела им за поддръжка е на много високо ниво и реагират бързо, въпреки, че тикет системата им няма степенуване на проблема, което ни води до мисълта, че нямат много проблеми и запитвания. Интерфейса на акаунта не е много опростен, но за сметка на него контролния панел за управление на сървъра е доста лесен за употреба. Плюс също са доста видеа с инструкции „Как да“ в youtube канала им. Също като плюс отбелязваме специализираният WordPress панела, който доста бързо и лесно ускорява сайтове на WordPress.

speed test icdsoft Най-добрите хостинг услуги в България 2024!

Ако изберете уеб хостинг услуги от ICDSoft получавате още:

 • Ежедневен бекъп
 • Безплатен SSL
 • Имейл акаунти
 • 24/7 техническа поддръжка
 • Безплатно прехвърляне
 • Отстъпка при подновяване
 • Контролен Панел
 • WordPress инструменти
 • Оптимизации за производителност
 • Сайт Билдър
 • Сървъри в България, САЩ и Хонг Конг

И нека продължим с нашата класация „Най-добрите хостинг услуги в България 2024“ с VPS.bg.

Те са също българска хостинг компания създадена през 2013г.

 • Време за отговор на сървъра 0.648 сек.

Нашите впечатление от VPS.bg са положителни за сървърите, и настройките им. Можете да изградите бърз сайт при тях. Също така можете да разчитате на добра поддръжка, която да Ви помогне при проблеми със онлайн магазина, блога или проекта Ви.

speed test vpsbg best hosting 2024

Ако изберете уеб хостинг от VPS.bg получавате още:

 • cPanel за управление на хостинг акаунта
 • 24/7 техническа поддръжка
 • Безплатна миграция на сайт
 • DDoS защита
 • Imunify360 защита от хакерски атаки
 • Неограничен брой домейн, трафик и имейли
 • Собствен IP адрес
 • Ежедневни бекъпи, до 14 дни назад
 • PHP (4.4 – 8), NodeJS, Python

Какво трябва да включват най-добрите хостинг услуги в България през 2024 година?

 Атрактивни цени и промоции на хостинг услугите си.

В днешно време при наличието на много хостинг компании, предлагането и търсенето е голяма, затова и хостинг доставчиците се конкурират да дават все по-добри цени и отстъпки на своите нови клиенти. Ако сте на етап избор на нов хостинг можете да намерите голямо разнообразие от предложения.

Домейн

Винаги е плюс, ако хостинга и домейна са закупени в една компания. Някой дори дават допълнителни отстъпки, ако закупите и двете. Има и промоции на домейни, които се продават без печалба за доставчика, ако закупите при тях. При покупка на домейн е Важно той да бъде кратък, и есен за запомняне, от доста време трендовете в дигиталният маркетинг налагат популяризирането на устойчив бранд. Както е широко разпространено, първо работиш за името си, после то работи за теб.

Най-добрите хостинг услуги в България включват Безплатен SSL сертификат.

SSL сертификата криптира връзката между броузъра на вашите потребители и сървъра с цел сигурност на данните, които се прехвърлят. В днешно време той е вече задължителен, защото повечето броузъри спират достъпа на потребителите до сайтове без SSL сертификат, ако те изрично не се съгласят.

cPanel.

Този софтуер Ви позволява изключително лесно да управлявате почти всички процеси във вашият хостинг акаунт. Затова е изключително Важно, ако нямате технически познания за управление на сървъри, хостинг компанията, на която се доверите да има такъв софтуер.

WordPress хостинг.

Тъй като WordPress е най-популярната система за управление на съдържание ( за изграждане на уебсайтове и онлайн магазини). Качественият хостинг доставчик, трябва да предлага оптимизиран хостинг план за WordPress.

Имейл акаунти.

Разбира се, че е по-добре важна комуникация да минава през имейл, и всичко да го има черно на бяло. Щом ще развивате сериозен бизнес, не е сериозно да използвате абв поща. Затова един хостинг доставчик трябва да Ви предлага и управление на пощенски сървър и акаунти, за нуждите на Вашия сайт, онлайн магазин или блог.

Най-добрият хостинг в България трябва да предлага и Споделен хостинг.

Това е най-изгодната услуга предлагана на пазара за хостинг услуги. Накратко вие получавате споделено място на сървър с други клиенти на компанията. Така на един сървър може да има от 300 до над 1000 акаунта (броя зависи и от възможностите на сървъра), което позволява на хостинг компаниите, да предлагат цени започващи от2.90лв. Такъв например имат хостинг в Jump.

Cloud VPS хостинг – Виртуални сървъри.

Cloud VPS (виртуален частен сървър) е сървър, който разделен на част. При него можете да наемете, колкото ресурси са Ви нужни, като CPU (процесорно време), RAM (оперативна памет), SSD (дисково пространство. При тази услуга, само и единствено вие използвате тези ресурси, и не се притеснявате от кофти съседи на същото IP.

IP адреси.

Никога не знаете, колко и кога ще Ви потрябват, затова хостинг Ви е задължително да предлага закупуването на допълнителни IP адреси. Компаниите които държат клиентите им да получават качествени услуги, дори проверяват IP адресите, преди да ги пуснат в продажба, да не би случайно да са използвани за забранени практики от търсачките.

Managed Cloud VPS хостинг.

Услугата Ви позволява да наемете нужните ви ресурси, на предварително настроен сървър с 24/7 съпорт. С Managed Cloud VPS получавате cPanel за лесно управление на всички процеси в хостинг акаунта, и ресурси заделени само и единствено за Вас.

Наети сървъри.

Не се знае, колко можете да се развиете, и колко големи можете да станете. Пожелаваме на всички разбира се да растат с невиждани темпове, и при тези случаи може да ви се наложи да използвате от хостинг доставчика Ви нает сървър. Така можете да наемете Ваш хардуер. При тези услуги имате две опции Нает сървър и Менажиран Нает Сървър. При вторият вариант хостинг компанията се грижи за него, ако има нужда от физическа намеса и системна администрация.

Най-добрите хостинг услуги в България трябва да предлагат 24/7 техническа поддръжка.

100% не бихме определили един добър хостинг, като такъв, ако няма 24/7 поддръжка. Винаги може нещо да се случи с Вашият хостинг акаунт или уебсайт, и е добре да знаете, че можете 7 дни в седмицата и 24 часа в денонощието да разчитате, че ще има кой да Ви съдейства.

Безплатно прехвърляне на уебсайтове.

Добрият хостинг партньор ще Ви предложи и безплатно прехвърляне на Вашият уебсайт, или уебсайтове ако се местите от друга хостинг компания. Това винаги е плюс, ако нямате техническите умение да прехвърлите базите данни и файлове на новият сървър.

Бързи и надеждни сървъри.

Като определяме дали един хостинг е добър, е логично да се поинтересуваме, дали използва последно поколение сървъри. Скоростта на сайта в голяма степен зависи и от възможностите на сървъра.

Модул за кеширане на сървърно ниво.

Тенденциите и най-вече потребителите ни карат да изграждаме все по-лесни за употреба сайтове, което е свързано със допълнителни функционалности и все повече ресурси, които да се зареждат от браузъра. Кеширането на тези файлове значително подобрява скоростта и представянето на Вашият сайт.

Backup на базите данни.

Задължително изискване е хостинга да предлага Backup на базите данни. Винаги може да счупи нещо след ъпдейт, или промяна в сайта. Ако имате backup, това няма грам да Ви притеснява, защото за минути ще можете да върнете стара работеща версия на сайта.

Да няма ограничения за inodes

Да не поставя ограничения за брой inodes на ниво акаунт. Въпреки това, следва да се има предвид, че такова ограничение съществува в самата файлова система за целия сървър. Много малко компании нямат такива ограничения. Едно от тях е jump.bg

Цена на хостинг?

Цените зависят от вида и характеристиките на хостинг услугата, и започват от 2.90лв. на месец.

Кой предлага най-добър хостинг в България?

Има доста различни предложения в България, и в статията сме сравнили няколко от тях. Вижте повече тук

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top