WHY » Хостинг » Какво е cPanel

Какво е cPanel

Какво е cPanel, и какво можем да извършваме с него?

cPanel е софтуер за управление на хостинг акаунти и сървъри. С него можете лесно, бързо и удобно да правите изключително много промени във Вашият акаунт. По-долу можете да се запознаете с повече му функции.

Това са част от функциите на cPanel, които значително подобряват и улесняват работата по Вашите онлайн проекти, сайтове и блогове. Снимките са направени в cPanel-а на Jump.bg, която е една от най-предпочитаните хостинг компании в България.

Е-мейл акаунти

E-mail accounts in cPanel

Както се вижда на снимката, можете изцяло да управлявате Вашите е-мейл акаунти, като създаване и премахване на потребители, пренасочване, календари, спам филтри и т.н. Разберете защо е Важно да имате собствен email тук.

Backup и управление на файлове.

Backup и файлове в cPanel

В cPanel можете да създавате и възстановявате Вашите файлове, бази данни и акаунти. Също така имате достъп до всички файлове, както и настройки за FTP достъп.

Достъп до MySQL бази данни.

Бази данни в cPanel

Софтуера Ви дава неограничен достъп до Вашите MySQL бази данни.

Управление на домейни със cPanel.

Домейни в cPanel

Дава ви възможност да коригирате DNS записите на домейните. Можете да добавяте новите си домейн, да създавате под домейни, пренасочвания и т.н.

Метрики и инструменти за сигурност.

Метрики и инструменти за сигурност в cPanel

Със него можете да видите изразходваните ресурси на Вашият хостинг акаунт, грешки и още много други метрики.

Разполагате и с много полезни инструменти за сигурност, както за вашите проекти, така и за Вашите потребители.

Инсталиране на софтуер

Имате улеснението с няколко натискания на бутона да смените PHP версията на сървъра, да инсталирате WordPress сайт, да настройте кеширане на файловете за по-бързо зареждане и още доста благинки 🙂

cPanel с Website Builder.

Сайт билдър

И накрая, но не по значимост, повечето хостинг компании имат дори и Website Builder, който да Ви улесни в изграждането на Вашите онлайн проекти. Ако искате да задълбаете още посетете официалният сайт на софтуера тук.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top