WHY » Хостинг » Какво е cPanel

Какво е cPanel

Какво е cPanel, и какво можем да извършваме с него?

cPanel е софтуер за управление на хостинг акаунти и сървъри. С него можете лесно, бързо и удобно да правите изключително много промени във Вашият акаунт. По-долу можете да се запознаете с повече му функции.

Това са част от функциите на cPanel, които значително подобряват и улесняват работата по Вашите онлайн проекти, сайтове и блогове. Снимките са направени в cPanel-а на Jump.bg, която е една от най-предпочитаните хостинг компании в България.

Е-мейл акаунти

E-mail accounts in cPanel

Както се вижда на снимката, можете изцяло да управлявате Вашите е-мейл акаунти, като създаване и премахване на потребители, пренасочване, календари, спам филтри и т.н. Разберете защо е Важно да имате собствен email тук.

Backup и управление на файлове.

Backup и файлове в cPanel

В cPanel можете да създавате и възстановявате Вашите файлове, бази данни и акаунти. Също така имате достъп до всички файлове, както и настройки за FTP достъп.

Достъп до MySQL бази данни.

Бази данни в cPanel

Софтуера Ви дава неограничен достъп до Вашите MySQL бази данни.

Управление на домейни със cPanel.

Домейни в cPanel

Дава ви възможност да коригирате DNS записите на домейните. Можете да добавяте новите си домейн, да създавате под домейни, пренасочвания и т.н.

Метрики и инструменти за сигурност.

Метрики и инструменти за сигурност в cPanel

Със него можете да видите изразходваните ресурси на Вашият хостинг акаунт, грешки и още много други метрики.

Разполагате и с много полезни инструменти за сигурност, както за вашите проекти, така и за Вашите потребители.

Инсталиране на софтуер

Имате улеснението с няколко натискания на бутона да смените PHP версията на сървъра, да инсталирате WordPress сайт, да настройте кеширане на файловете за по-бързо зареждане и още доста благинки 🙂

cPanel с Website Builder.

Сайт билдър

И накрая, но не по значимост, повечето хостинг компании имат дори и Website Builder, който да Ви улесни в изграждането на Вашите онлайн проекти. Ако искате да задълбаете още посетете официалният сайт на софтуера тук.

About The Author

Напиши коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top