WHY » Хостинг » Какво е OpenStack?

Какво е OpenStack?

В тази статия ще научите какво представлява OpenStack, как помага на Вашите онлайн проекти и къде вече се използва за управление на облачни услуги. Вече можете да се възползвате от предимствата му и в България 🙂

Съдържание:

Какво е OpenStack?

OpenStack е операционна система с отворен код за „облаци“ (Cloud), която управлява големи обеми от изчислителни ресурси, ресурси за съхранение и мрежови ресурси в целия дейта център, като всички те се управляват и предоставят чрез API с общи механизми за удостоверяване. Създадена е през далечната 2010 година от OpenInfra Foundation съвместно с НАСА.

Системата предоставя и табло за управление, което дава на администраторите контрол, като същевременно дава възможност на техните потребители сами да управляват и модифицират услугата според нуждите си. Освен това функционалностите на OpenStack позволяват използването на различни приложения, програми, софтуери и мрежи. Едно от може би най-големите му предимства е неограничената скалируемост на хостинг услугата.

Освен стандартната функционалност на инфраструктурата като услуга, допълнителните компоненти осигуряват синхрон, управление на грешки и управление на услуги, наред с други услуги, за да се осигури висока ефективност и наличност на ресурси на клиентите на хостинг доставчика.

OpenStack се смята за отлична алтернатива на AWS, Google Cloud и Azure.

Какво е OpenStack?

Как и защо е полезен за Вашият онлайн бизнес?

В днешно време ежедневието е изключително динамично и времето никога не стига. Ето защо е Важно вашият сайт, онлайн платформа или апликация, да са бързи, надеждни и винаги налични. Софтуера за управление на частни и лични облачни услуги OpenStack е добро решение за всеки бизнес.

Системата Ви позволява да използвате голям набор от различни приложение, програми и софтуери, с тях можете лесно да създавате и експериментирате своите онлайн проекти в облачна среда.

Вероятно вече няма човек в България, който не е чувал за ежегодната промо кампания „Черен Петък“, когато всичко е изгодно, намалено, промоционално, почти изчерпано, ликвидационно и т.н. Потребителите са изключително активни през този период и сърфират из множество онлайн магазини и приложения за пазаруване. Те търсят изгодната оферта сега веднага, НО само собствениците на бизнеси и хостинг компаниите знаят, какво натоварване причинява този трафик на сайтовете и съответно техните сървъри.

Като екип, който се интересува тясно от дигиталния свят, може да дадем десетки примери за сайтове, които „падат“, работят изключително бавно или доста от функционалностите им не работят по време на тази кампания. Това е доста неприятно за клиентите и е напълно възможно да изгубите доста поръчки, заради неработещ сайт.

Този проблем може да бъде решен с OpеnStack. Системата позволява гъвĸaвocт, надеждност и издръжливост, но и неограничена cĸaлиpyeмocт от съвсем малки проекти go мащабни разработи, без необходимост от промяна в архитектурата.

Как можете да се възползвате от OpenStack?

В България Delta.bg е първата компания интегрирала софтуера в своята инфраструктура. Благодарение на екипа си от високо клалифицирани и сертифицирани инженери, компания предлага най-добрите облачни услуги в България според нас.

И не на последно място, Вие получавате сигурна, гъвкава и надеждна облачна услуга на достъпна цена.

Използвай код WHY10 за 10% отстъпка в Delta.bg. Важи за всички VPS услуги за всички клиенти.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Scroll to Top